Ansamblul Folcloric Profesionist „Busuiocul” organizeaza duminica, 22 ianuarie, spectacolul „Unirea, natiunea a facut-o“

Ansamblul Folcloric Profesionist „Busuiocul”, în parteneriat cu Consiliul Județean, Primăria Municipiului Bacău , organizează duminică, 22 ianuarie 2023, orele 18, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, spectacolul „Unirea, natiunea a facut-o“.

Această primă întâlnire din 2023 cu publicul iubitor al tradițiilor populare și al folclorului autentic oferă valoroșilor artiști băcăuani prilejul de a omagia împreună un eveniment istoric memorabil, care a deschis, la mijlocul secolului al XIX-lea, calea spre Marea Unire.

            La acest ceas de sărbătoare, cei interesați vor beneficia de un program special, conceput să marcheze atât importanța și semnificația zilei de 24 Ianuarie, cât și ecoul lor în conștiința urmașilor celor ce au înfăptuit actul unirii, așa cum a rămas în memoria colectivă.

            Alături de numerele din spectacol susținute de orchestra, soliștii și formația de dansuri ale Ansamblului Folcloric „Busuiocul“, în regia artistică semnată de Liliana Vlase și coregrafia lui Gheorghe Vlase, pe scenă vor fi prezentate, între altele, „Jurământul lui Cuza-Vodă“, „Cuvântul lui Moș Ioan Roată“, fragmente din emblematicele cuvinte rostite de Mihail Kogălniceanu sustinute de actori ai Teatrului Municipal Bacovia.

            Nu vor lipsi momentele muzicale susținute de solișii vocali și instrumentiști Denis Gogan, Silviu Tănase, Georgiana Păduraru, Paula Florescu, Mariana Deac, Gelu Voicu și Viorica Macovei, melodiile interpretate de Grupul vocal bărbătesc, piese instrumentale din repretoriul național, în frunte cu „Balada“ lui Ciprian Porumbescu, suitele de dansuri și jocuri din Bucovina, Muntenia și Ardeal.

            Conducerea muzicală e asigurată de acordeonistul Victor Coman, iar prezentarea spectacolului va fi făcută de Georgiana Păduraru.

            Intrarea este liberă, relații putând obține la numărul de telefon 0234523357 sau la sediul din Bacău, strada Trotuș nr. 6 A.

Scroll to Top